За 30-и път  центърът на Виена се превръща в огромна

...
За 30-и път  центърът на Виена се превръща в огромна
Коментари Харесай

Виена - бал под небето

За 30-и път  центърът на Виена се трансформира в голяма бална зала. Юбилейното издание на новогодишното празненство тази година ще премине под мотото „ Виена  сплотява ". Изненадата на нощта е пространството сред известното „ Кафе Ландтман " и един от най-реномираните немскоезични театри, Бургтеатър, наречено „ Приятели във Виена ". Това е събитието, което си е сложило за цел да събере на едно място непознати, които да прекарат една незабравима новогодишна нощ дружно и да се разделят като другари.   

От 14 ч. през днешния ден до 2 ч. през нощта от площада пред катедралата пред катедралата " Свети Стефан " стартира по този начин наречената Новогодишна пътека, на която върху 50 000 кв.м са ситуирани 10 подиуми. Музика има за всеки усет – рок, поп, соул, блус и диско, само че не липсва и класическа музика и джаз. С особена известност измежду локалните поданици и гостите на града се ползва  " класическата права " на централната улица " Грабен ". Всяка година в ранните следобедни часове на 31 декември танцовите учебни заведения оферират там безвъзмездни курсове за валс. 
За тези, които желаят да надникнат в бъдещето, е готова специфична “Улица на щастието ”, където астролози и ясновидци поясняват знаците на звездите и картите. Кулминацията на празника, която не би трябвало да се пропуща, са фойерверките над постройката на кметството тъкмо в среднощ. В същия миг от катедралата " Свети Стефан " се носи камбанен звън. Камбаната, която виенчани назовават Пумерин, бие единствено в извънредно тържествени случаи, а новогодишният звън се предава по радиото и малкия екран в цяла Австрия. След това на фона на празничните фойерверки звучи валсът " На хубавия наследник Дунав ", а след него и " Ода на насладата ". Виенският Пратер също кани всички искащи на необикновено шоу с фойерверки. Организаторите чакат, че близо 750 000 души ще посрещат Новата година във вихъра на танца по улиците на австрийската столица.  
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР